Dział Żywienia
KIEROWNIK: mgr MARZENNA CHUCHAŁA
Dział Żywienia zajmuje się organizacją procesu żywienia pacjentów wszystkich oddziałów Wojewódzkiego Szpitala Zespolonego. Utrzymuje stałą współpracę z Zespołem ds. Leczenia Żywieniowego w zakresie wymogów leczniczo-dietetycznych. Głównym zadaniem działu jest przygotowanie i transport zbilansowanych i pełnowartościowych posiłków dla pacjentów zgodnie
z zamówieniami, obowiązującą w szpitalu nomenklaturą diet i aktualnymi normami żywienia.
Ponadto, kuchnia centralna Działu Żywienia przygotowuje dania dla dwóch bufetów szpitalnych, w których prowadzona jest sprzedaż posiłków dla pracowników, pacjentów i osób odwiedzających.
W zakres działalności Działu Żywienia wchodzi również kuchnia mleczna, której zadaniem jest zapewnienie wyżywienia w postaci preparatów i mieszanek mlecznych dla oddziałów niemowlęcych.
Kontakt:
nr tel. 56 679 46 80
nr tel. 56 679 46 79